Home Πολιτικά - Φωκίδα «Το πρώτο της προσπάθειας ανασύνταξης της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης θα κριθεί από την συμμετοχή μας».
Πολιτικά - Φωκίδα - 4 Νοεμβρίου, 2017

«Το πρώτο της προσπάθειας ανασύνταξης της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης θα κριθεί από την συμμετοχή μας».

 Γράφει η Αφροδίτη Παπαθανάση

τ. βουλευτής Φωκίδας
ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ 
 
Το πρώτο στοίχημα της προσπάθειας  ανασύνταξης της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης θα κριθεί στην συμμετοχή των πολιτών. Αν η συμμετοχή αυτή μπορέσει να αντισταθεί σε αγκυλώσεις μηχανισμών τότε το βήμα θα είναι πραγματικό και ουσιαστικό.
 
Η συμμετοχή μας είναι αποτέλεσμα αγωνίας και προβληματισμού. Είναι συνειδητή πολιτική πράξη. 
Αναζητούμε μέλλον σε ένα περιβάλλον πολιτικής και αξιακής κατάρρευσης.
Όλες οι απαντήσεις δεν είναι στο τραπέζι, ούτε καν αυτές, για τις οποίες οι υποψήφιοι επικεφαλής θα όφειλαν να έχουν ήδη δεσμευθεί. 
Και είναι αλήθεια πως πίσω από τις γραμμές και τις επικοινωνιακούς καμπάνιες κρίνεται μια ακόμη αντίληψη: αυτή που αφορά τον ρόλο του Πολίτη στην πολιτική και κοινωνική ζωή και την σχέση του με τα συστήματα πολιτικής. Σχέση σεβασμού αλλά και αναγνώριση της ευθύνης του Πολίτη έναντι των επιλογών του ή οργανωτισμοί και επένδυση στον ιδιώτη των απολιτίκ σεναρίων; 
 
Στην πολιτική διαδρομή επιβιώνουν εύκολα οι άχρωμοι ισορροπιστές. Τους χρειάζεται ως μονάδες το σύστημα, συμβαδίζουν με το σύστημα. Η επιλογή της ευθύνης, λόγου, άποψης και πράξης είναι επί της ουσίας το μονοπάτι που οδηγεί στην επιστροφή στην πολιτική.
Για αυτό στην δική μας νέα προσπάθεια όλα πρέπει τώρα, εγκαίρως να ειπωθούν: 
· Ποιούς θέλουμε να εκπροσωπήσουμε: Τους ανθρώπους που χτύπησε η κρίση, τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, τους ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν και να ζήσουν με κανόνες δικαίου, σεβόμενοι την Δημοκρατία; Θέλουμε όλοι το ίδιο και δεσμευόμαστε δημόσια για την μη σχέση μας με συστήματα που επηρεάζουν εμφανώς με αδιαφάνεια την πολιτική; 
· Δεν είμαστε το απολιτίκ κέντρο: Είμαστε η Δημοκρατική Παράταξη με μακρά ιστορική διαδρομή που στο ομιχλώδες σήμερα πρέπει να θέσει εκ νέου διλλήματα πολιτικού προσανατολισμού απέναντι σε κάθε μορφή αδικίας. 
· Δεν θα συγκυβερνήσουμε με καμιά συντήρηση: Κρίσιμο σημείο εδώ. Δεν απαντούν επί της ουσίας – δημόσια δεσμευόμενοι – όλοι οι υποψήφιοι επικεφαλής. 
· Δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει κατάργηση κομμάτων και κινήσεων : Για το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ για τη ΔΗΜΑΡ μπορούν και οφείλουν μόνο τα μέλη τους να αποφασίσουν. 
· Ο χώρος οφείλει να αποκτήσει ενιαία αφήγηση για την οικονομική και πολιτική κρίση της νεότερης ιστορίας του τόπου, αλλά και να δεσμευθεί για την πολιτική ταυτότητα των επιλογών του στο αύριο. Το Δημόσιο Συμφέρον και η Χώρα σαφώς και προηγούνται κάθε κομματικής επιλογής.
· Παρεμβαίνουμε στον κόσμο που αλλάζει. Επιδιώκοντας Δικαιοσύνη, Ισονομία, κοινωνικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες. Ζητήματα που έχουν γίνει καθημερινά για όλους και η παραπολιτική τα κάνει μακρινά. Χρηματοπιστωτική κρίση, ανισότητες, εργασιακά δικαιώματα, ανεργία,  συμπίεση μισθών, κλιματική αλλαγή, προσφυγικό, λιμοί. Αλλά και τεχνολογική επανάσταση, ρομποτική, βιοηθική, δικαιώματα στην ψηφιακή εποχή.
· Η Νέα ΑΛΛΑΓΗ θέλει ψυχή. Θέλει να αντιληφθούμε πως απαιτείται κύμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, με ουσιαστική προϋπόθεση την συμμετοχή, με αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, το κράτος την δικαιοσύνη – για να έρθουν οι βιώσιμες περιβαλλοντικά και εργασιακά ορθές ιδιωτικές επενδύσεις. 
·Το στοίχημα της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης θα κριθεί στην αλήθεια του λόγου και των προθέσεων της : Αν μας ενδιαφέρει η ΑΛΛΑΓΗ ή το να παραμείνουμε στα οχυρά των προσωπικών επιδιώξεων – αυτό που τόση ζημιά έκανε στο χώρο. 
 
Το πρώτο της προσπάθειας  ανασύνταξης της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης θα κριθεί από την συμμετοχή μας. Όση πίκρα και στεναχώρια και αν κουβαλούμε τώρα είναι μια νέα προσπάθεια, εξαρτάται από εμάς να βοηθήσουμε να πάει καλύτερα. Εμείς και όχι συστήματα εκτός, μπορούμε να την διαμορφώσουμε, να της δώσουμε πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Πάμε να ψηφίσουμε στις εκλογές για την/τον επικεφαλή της ΔΗΣΥ καταθέτοντας την δική μας αλήθεια ζωής, το δικό μας θέλω για το αύριο.
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στο Μαραθιά Δωρίδας: Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό

Στο Μαραθιά Δωρίδας Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο λογαρι…