Το «άλλοθι» της πανδημίας
Ψηφίζονται μέτρα ενίσχυσης μόνο για …λουκέτα
Το «άλλοθι» της πανδημίας
-Η βαθιά ζημιά που έχει προκληθεί στις εν λειτουργία ή σε αναστολή επιχειρήσεις απαιτεί γενναίες μεταρρυθμίσεις και ουσιώδη μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
-Με «τρυκ» όπως οι 120 για τους πληττόμενους που έχασαν τις ρυθμίσεις από το Μάιο δε βοηθούν κανέναν και αποτελούν εμπαιγμό.
-Το μαρτύριο της σταγόνας με νέα παράταση lockdown!
Η οικονομική κατάσταση δεν είναι απλώς «κακή», είναι «τραγική», με την κυβέρνηση να χορηγεί «ασπιρίνες» σε κακοήθη μελανώματα, την αντιπολίτευση να μην διεκδικεί σε ένα συγκροτημένο πλάνο και τους θεσμικούς φορείς όπως τα Επιμελητήρια να ετοιμάζονται για εκλογές!
Η τοπική πραγματικότητα
Η Φωκίδα είναι μια μικρογραφία της ελληνικής περιφέρειας και το κλίμα αποτελεί σαφή ένδειξη, καθώς η οικονομία της έχει όλα τα χαρακτηριστικά που εκπροσωπούν την ελληνική πραγματικότητα. Η Άμφισσα με την σφικτή οικονομία, που στηρίζεται σε ίδιες δυνάμεις, η Ιτέα, το Γαλαξίδι και η παραλία με το κύριο εισόδημά τους να προέρχεται από εγχώριο τουρισμό και από την επισκεψιμότητα του Σαββατοκύριακου, τους Δελφούς με το μαζικό τουρισμό, τα ορεινά που έχασαν την περίοδο των Χριστουγέννων και όλα δείχνουν πως θα χαθούν κι οι Απόκριες. Όλες οι περιοχές της Φωκίδας έχουν μεγάλο πρόβλημα. Κάποιες, όπως οι Δελφοί έχουν μεγαλύτερο. Με δυο χαμένες χρονιές κανένας δε μπορε’ί να ρισκάρει μια σίγουρη πρόβλεψη.
Η αλυσίδα
Βλέπουμε από την κυβέρνηση να βγαίνουν ρυθμίσεις όπως 120 δόσεις για περιπτώσεις απώλειας από το Μάιο. Και εδώ εμπαιγμός και μάλιστα τεράστιος. Το πρώτο λουκέτο μπήκε το Μάρτιο. Και αντί να δώσουν το δικαίωμα στον κόσμο να τους πληρώσει το κάνουν ολοένα και πιο δύσκολο. Συμπεριφέρονται σα να μη θέλουν χρήματα, σα να μη θέλουν να μας σώσουν και να σώσουν την ελληνική οικονομία.
Παράλληλα βγάζουν ρυθμίσεις για ΔΕΚΟ και δήμους αυστηρά για πληττόμενους. Με πολλές δόσεις μπορούν να πληρώσουν όσοι είναι πληττόμενοι. Η κάβα όμως που είναι ανοικτή, έχει αυξήσει τους ιδιώτες πελάτες της, αλλά έχει χάσει δέκα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν μετρά; Το ανθοπωλείο που δεν πουλά και τόσες άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές με σπόνσορες τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι καλύπτουν τη λειτουργία τους με χρήματα της συζύγου, τη σύνταξη του πατέρα, το ενοίκιο από το διαμέρισμα στην Αθήνα, τις ελιές και ότι τελοσπάντων έχει ο καθένας να τσοντάρει για να κρατήσει τη δουλειά του ανοικτή.
Η δε αντιπολίτευση στέκεται σε δευτερεύοντα θέματα όπως οι λειτουργίες των Θεοφανείων, οι παραγωγικές αντοχές Ρfizer και άλλα παρόμοια, χωρίς έχει υιοθετήσει σαφές σχέδιο ανάκαμψης και κοστολογημένο πρόγραμμα για τη βοήθεια των ελληνικών επιχειρήσεων, μικρών, μεσαίων, μεγάλων και αυτοαπασχολούμενων.
Ετούτη τη δύσκολη ώρα για την επιχειρηματικότητα που θα μπορούσαν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο τα Επιμελητήρια και να διεκδικήσουν, είναι σοβαρά απασχολημένα να δημιουργούν τις συμμαχίες της επόμενης μέρας, καθώς οι εκλογές τους έφτασαν!
Δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό, ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων έχει φτάσει στα όρια της και η κατάρευση είναι πιο κοντά παρά ποτέ!
Στο Μαραθιά Δωρίδας: Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό
Στο Μαραθιά Δωρίδας Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο λογαρι…