Home Πολιτισμός Συνεδριάζει αραιά και που : Σαράντα μέρες έχει να συγκληθεί
Πολιτισμός - 10 Αυγούστου, 2015

Συνεδριάζει αραιά και που : Σαράντα μέρες έχει να συγκληθεί

 Για πλημμελή λειτουργία του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Φωκίδας μιλούν αναγνώστες μας μηχανικοί που περιμένουν τη συνεδρίαση του οργάνου για προχωρήσουν τη δουλειά τους.  

Το Συμβούλιο θα έπρεπε να συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα, ενώ ήδη φέρεται να έχει σαράντα μέρες να συγκληθεί. 
Σύμφωνα με το νόμο το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής λειτουργεί ως ακολούθως:
 
 Άρθρο 25 Λειτουργία
1. Ο Πρόεδρος ορίζει τακτές ημερομηνίες συνεδρίασε- ων των Συμβουλίων. Σε περίπτωση έκτακτης συνεδρία- σης ειδοποιούνται τα μέλη του Συμβουλίου από τον Πρόεδρο ή τον γραμματέα, τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν από τη συνεδρίαση. 
Το συμβούλιο συνεδριάζει τουλάχιστον κάθε δεκαπέντε ημέρες. 
Το Συμβούλιο εκδίδει την απόφαση του μέσα σε τριάντα ημέρες από την ημερομηνία υποβολής του φακέλου της μελέτης. Η απόφαση του μέσα σε τριάντα ημέρες από την ημερομηνία υποβολής του φακέλου της μελέτης. 
Να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο είναι το όργανο που ελέγχει τις άδειες εντός παραδοσιακών οικισμών ως προς τις όψεις και αφορά τις περισσότερες περιοχές του νομού. «Η τελευταία συνεδρίαση έγινε στις 3 Ιουλίου, ενώ ο νόμος λέει ότι πρέπει να συνεδριάζει τουλάχιστον κάθε δεκαπέντε μέρες. Η οικοδομή περνάει τη χειρότερη περίοδό και αυτές τις λίγες δουλειές που μπορεί να έχουμε, αναγκαζόμαστε να μην τις προχωράμε, λόγω της δυσκινησίας των συναρμοδίων υπηρεσιών. Η Περιφερειακή Ενότητα για άλλη μια φορά απέδειξε ότι δεν έχει σε αδιαφορεί για τους επαγγελματίες», μας λέει αναγνώστης μας, μηχανικός. 
Επιπλέον πρέπει να σημειώσουμε ότι Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κ. Πολυζώη, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και οργάνων, αρχιτέκτονες και μηχανικοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στο Μαραθιά Δωρίδας: Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό

Στο Μαραθιά Δωρίδας Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο λογαρι…