Home Εικόνες Αρχικής Πώς διευκολύνουν την μετακίνηση στην πόλη τα ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ;
Εικόνες Αρχικής - 7 Αυγούστου, 2024

Πώς διευκολύνουν την μετακίνηση στην πόλη τα ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ;

Τα ποδήλατα ηλεκτρικά και σκούτερ έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται οι άνθρωποι καθημερινά στις πόλεις. Πέρα από την ευκολία που προσφέρουν είναι και αρκετά οικονομικά, χωρίς να μολύνουν το περιβάλλον. Περισσότεροι νέοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικά scooter και ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους γιατί μπορούν να τα μεταφέρουν εύκολα μέσα στο μετρό ή στο τραμ και είναι ευέλικτα ακόμα και στο πάρκινγκ. Σε τουριστικά σημεία επίσης, προσφέρουν μια εύκολη ξενάγηση, γιατί έχουν χαμηλή τιμή ενοικίασης και οι τουρίστες μπορούν να κάνουν την βόλτα τους στην πόλη με ευκολία, διανύοντας εύκολα πεζόδρομους και πλατείες. Όσον αφορά την υγεία του αναβάτη, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο επιτρέπει και την σωματική άσκηση, χωρίς την καταπόνηση των ποδιών γιατί παρέχει υποβοήθηση στις ανηφόρες.

Σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ έχουν χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, της συντήρησης και της ασφάλισης. Επιπλέον, μπορεί κάποιος να επωφεληθεί της κρατικής επιδότησης και να πάρει ένα μέρος των χρημάτων του πίσω. Επιλέγοντας ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή σκούτερ για τις μικρότερες διαδρομές, μπορείτε να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και στη μείωση της εξάρτησης από το αυτοκίνητο.

Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξετε το σωστό ηλεκτρικό όχημα;

Η επιλογή του ιδανικού ηλεκτρικού ποδηλάτου ή σκούτερ εξαρτάται από τις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις του καθενός. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που θέλετε να μετακινηθείτε στην πόλη, και πόσα χιλιόμετρα διανύετε την ημέρα. Επίσης, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και την διαδρομή που θα κινηθείτε διότι σε επίπεδο δρόμο η μπαταρία ενός ηλεκτρικού ποδήλατου ή σκούτερ διαρκεί περισσότερο, ενώ αν υπάρχουν ανηφόρες τότε θα πρέπει να επιλέξετε κάτι με μεγαλύτερη αυτονομία. Σίγουρα, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο δεν είναι για μεγάλες μετακινήσεις εκτός πόλης, και εκεί ίσως χρειαστείτε ένα ηλεκτρικό σκούτερ με καλές προδιαγραφές, που να έχει αυτονομία πάνω από 100 χιλιόμετρα. Αξιολογήστε την τυπική διάρκεια των ταξιδιών σας για να επιλέξετε ένα μοντέλο με επαρκή εμβέλεια.

Στα ηλεκτρικά οχήματα, η ιπποδύναμη μετριέται, έχοντας υπόψη την παρακάτω μονάδα μέτρησης: 1 KW=1,341 HP. Ας πούμε ότι, έχουμε έναν ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 100 ΚW. Η ιπποδύναμη θα είναι : 100 ΚW × 1,341 = 134,1 HP. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι, εκτός από την ιπποδύναμη, τα ηλεκτρικά οχήματα συχνά αξιολογούνται και με βάση τη ροπή (torque), η οποία είναι συχνά υψηλότερη στους ηλεκτρικούς κινητήρες, σε σχέση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, κάτι που επηρεάζει την επιτάχυνση και την απόδοση του οχήματος. Αξιολογήστε πρόσθετες λειτουργίες που μπορεί να έχει ένα ηλεκτρικό σκούτερ ή ποδήλατο, όπως αναρτήσεις, φώτα και αποθηκευτικούς χώρους.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πωλήσεων, όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση μέσα στην πόλη. Ωστόσο, σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Νορβηγία και στην Ολλανδία, 5 στα 10 αμάξια πλέον είναι ηλεκτρικά και οι πολίτες μετακινούνται κυρίως με ηλεκτρικά ποδήλατα ή σκούτερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στο Μαραθιά Δωρίδας: Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό

Στο Μαραθιά Δωρίδας Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο λογαρι…