Home Π.Ε. Φωκίδας Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : Ανακοινώνει ένα έργο και υπενθυμίζει άλλο ένα
Π.Ε. Φωκίδας - 6 Δεκεμβρίου, 2017

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : Ανακοινώνει ένα έργο και υπενθυμίζει άλλο ένα

 Για να στρέψει μακριά από την ΑΝΦΩ την κοινή γνώμη του Νομού , που δικαίως είναι αγανακτισμένη με το υψηλό μισθολογικό κόστος της εταιρείας, ο Περιφερειάρχης προχωρά σε έναν μοναδικό αντιπερισπασμό ανακοινώνοντας δυο έργα, που αφορούν συντηρήσεις δρόμων, εκ των οποίων το ένα είχε ανακοινωθεί ξανά ήδη από τον οκτώβριο του 2016.

 
Πιο συγκεκριμένα , ο Περιφερειάρχης ανακοινώνει τον εκσυγχρονισμό τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού Ιτέας-Αντιρρίου στην περιοχή του Γαλαξειδίου, έργο προϋπολογισμού 720.000 ευρώ.  
Επιπλέον ο κ. Μπακογιάννης ανακοινώνει τον κόμβο Γλυφάδας με προϋπολογισμό 1.100.000 τονίζοντας ότι πρόκειται για πλήρη εκσυγχρονισμό του έργου, το οποίο όμως είχε ανακοινώσει και στις 10 Οκτωβρίου του 2016, αμέσως μετά την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
 
Στο διαδικτυακό χώρο της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην διεύθυνση http://www.pste.gov.gr/?p=26951 αναφέρονταν  τα εξής:
 
2 μεγάλα έργα οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
10 Οκτωβρίου 2016/in Δελτία Τύπου /
 
Εντάχθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δύο σημαντικά έργα για την οδική ασφάλεια στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Τα έργα, προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ, αφορούν σε ριζικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Φωκίδας με στόχο τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και την ενίσχυση της ασφάλειάς του.
Το πρώτο έργο αφορά στη βελτίωση του υπάρχοντος οδικού κόμβου στην Εθνική Οδό Άμφισσας-Ιτέας-Ναυπάκτου, στην περιοχή της Γλυφάδας, προϋπολογισμού 1,1εκατ. ευρώ.
Στο δεύτερο έργο προβλέπεται η κατασκευή συνδετηρίου οδικού κόμβου στην Εθνική Οδό Άμφισσας-Ιτέας-Ναυπάκτου, στην περιοχή Μαλαμάτων, προϋπολογισμού 1,5εκατ. ευρώ.
 
«Γι αυτά τα δύο έργα δώσαμε πραγματική μάχη. Ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τα χρήματα ώστε να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο της Φωκίδας. Είναι πολύ σημαντικά έργα με τα οποία θέλουμε να αλλάξουμε όλα τα δεδομένα για την μετακίνηση των πολιτών και των επισκεπτών σε αυτά τα σημεία. Στην ίδια λογική κινούμαστε για το οδικό δίκτυο ολόκληρης της Στερεάς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την  ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
 
Στο νέο δελτίο τύπου που εξέδοσε χτες η Περιφέρεια αναφέρονται τα κάτωθι:
 
Δύο μεγάλα έργα στο οδικό δίκτυο της Φωκίδας
 
 Δύο σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1.820.000 ευρώ, ξεκινούν στη Φωκίδα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου. Πρόκειται για έργα που αποκαθιστούν την ασφάλεια στις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών και αλλάζουν ριζικά την εικόνα των συγκεκριμένων δρόμων της Περιφερειακής Ενότητας.
Η πρώτη, μεγάλη, παρέμβαση με προϋπολογισμό 1.100.000 αφορά στον πλήρη εκσυγχρονισμό του κόμβου της Γλυφάδας και τα έργα σύνδεσης της Εθνικής Οδού Ιτέας-Αντιρρίου με τον οικισμό της Γλυφάδα που δίνουν τέλος στις δυσκολίες της κυκλοφορίας στην περιοχή και λύνουν ένα βασικό πρόβλημα για όλους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες. Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτικές, τεχνικές και χωματουργικές εργασίες, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων, έργα πρασίνου, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και άνοιγμα τάφρων.
Η δεύτερη σημαντική παρέμβαση αφορά στα έργα για τον εκσυγχρονισμό τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού Ιτέας-Αντιρρίου στην περιοχή του Γαλαξειδίου που έχουν σκοπό την βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας. Στα συγκεκριμένα τμήματα οι παρεμβάσεις θεωρούνται επιβεβλημένες για την αντιμετώπιση των ρηγματώσεων και της φθοράς που έχει υποστεί το οδόστρωμα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 720.000ευρώ και εκτός από την αποκατάσταση, περιλαμβάνει και εργασίες εκσυγχρονισμού του δρόμου με ασφαλτόστρωση, σήμανση, έργα πρασίνου και τοποθέτηση σήμανσης.
«Κλείνουμε τις πληγές των δρόμων και της καθημερινότητάς μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στα συγκεκριμένα έργα μετά την υπογραφή των συμβάσεων τους.
«Κινούμαστε σε δύο ταχύτητες για τους δρόμους της Στερεάς Ελλάδας. Στην πρώτη ταχύτητα κλείνουμε πληγές τους παρελθόντος και στην δεύτερη αλλάζουμε ριζικά τις συνθήκες κυκλοφορίας. Στα τέλη του 2017 πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε ένα μεγάλο υποδειγματικό οδικό δίκτυο για τη χώρα και όμοιο με τους δρόμους της Ευρώπης. Αυτός είναι ο στόχος και είμαστε κοντά. Οι παρεμβάσεις σε κάθε τμήμα, σε κάθε κομμάτι του δικτύου είναι θεμέλιο αλλαγής της καθημερινότητας όλων μας» τόνισε ο κ.Μπακογιάννης επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αποτελεί τροχοπέδη για την γρήγορη εκτέλεση σημαντικών έργων σε κάθε περιφέρεια και δήμο της Ελλάδας.
 
Ο πονοκέφαλος της ΑΝΦΩ
 
 Η δημοσιοποίηση των μισθολογικών δαπανών για την ΑΝΦΩ, αλλά και η μη συναίνεση των δυο δημάρχων σε τόσο υψηλά κόστη έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση στους κατοίκους της Φωκίδας, που βλέπουν κάποιους να είναι ιδιαίτερα ευνοημένοι και να μην τους έχει αγγίξει η οικονομική κρίση, την ώρα που οι ίδιοι είναι σε απόγνωση.
Ο κ.Μπακογιάννης, αν και επιχείρησε να ασχοληθεί με το θέμα στράφηκε στην κατεύθυνση της μείωσης του λειτουργικού κόστους της ΑΝΦΩ, αλλά ούτε εκεί κατάφερε να βάλει μια τάξη, αφού το θέμα θα πάει σε Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είναι φιλικά προσκείμενο προς τον Διευθυντή της ΑΝΦΩ.
Ο Περιφερειάρχης με το θέμα της ΑΝΦΩ δεν κατέγραψε απλώς μια μεγάλη ήττα, αλλά υπέστη μεγάλη ζημία στο προφίλ του, καθώς αποδείχθηκε ότι έχει καλλιεργήσει πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες από όσα μπορεί τελικά να κάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στο Μαραθιά Δωρίδας: Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό

Στο Μαραθιά Δωρίδας Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο λογαρι…