Home Εικόνες Αρχικής Ο Διευθυντής του Πράσινου Ταμείου απαντά στο Δήμαρχο Δελφών Η Διεύθυνση Δασών υποδεικνύει τους δικαιούχους

Ο Διευθυντής του Πράσινου Ταμείου απαντά στο Δήμαρχο Δελφών Η Διεύθυνση Δασών υποδεικνύει τους δικαιούχους

Ο Διευθυντής του Πράσινου Ταμείου απαντά στο Δήμαρχο Δελφών

Η Διεύθυνση Δασών υποδεικνύει τους δικαιούχους

-Συνιστά στο Δήμαρχο να παρακολουθεί την ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου για να βλέπει τις τροποποιήσεις στους δικαιούχους!

-Δεν εξηγεί γιατί εξαιρέθηκε ένας δήμος με μεγάλες δασικές εκτάσεις και δρυμούς.

 

Η λίστα των τελικών δυνητικών δικαιούχων καταρτίστηκε έπειτα από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, απαντά ο Διευθυντής του Πράσινου Ταμείου στο Δήμαρχο Δελφών.

Μάλιστα συνιστά στο δήμαρχο Δελφών να παρακολουθεί την ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου https://prasinotameio.gr/ στην οποία αναρτώνται οι τροποποιήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ.Ταγκαλής είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας για την εξαίρεση του δήμου Δελφών από το πρόγραμμα. Στην απάντηση αναφέρονται τα κάτωθι:

Θέμα: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΕ ΟΤΑ Α ́ ΒΑΘΜΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΗ», ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 6 (Α.Π.6)

Σχετ.: Το υπ’ αρίθμ 13479/26-6-2024 έγγραφό σας

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια του ανωτέρου σχετικού εγγράφου σας, σας ενημερώνουμε πως η λίστα των τελικών δυνητικών δικαιούχων του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2024», Άξονας Προτεραιότητας 6 για τη χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών πλάτους 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, καταρτίστηκε έπειτα από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΠΔΠ/39746/1995/12-4-2024.

Κατόπιν, εκδόθηκε η υπ’αριθμ 281.9/17-4-2024 απόφαση του Δ.Σ με θέμα «Έγκριση τροποποίησης της Απόφασης Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αρ. πρωτ. 315/18-1-2024 (ΑΔΑ: 9Π6146Ψ844-ΡΧΨ) «Έγκριση Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2024» και διάθεση πίστωσης 20.500.000€ για την υλοποίηση του» και συνολική διάθεση πίστωσης 50.500.000€, με την προσθήκη άξονα προτεραιότητας 6 ως εξής: «Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών» και ΑΔΑ: 637Σ46Ψ844-ΟΕΔ, με την οποία εγκρίθηκε η λίστα δυνητικών δικαιούχων του εν θεμάτι προγράμματος.

Τροποποιήσεις της λίστας δυνητικών δικαιούχων της υπ’ αριθμ. ΔΑΠ6/16-5-2024 (ΑΔΑ: Ρ30846Ψ844-ΝΕΨ) Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων «Ενίσχυση Πυροπροστασίας Κατοικημένων Περιοχών Σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού Με Περιαστικά Δάση» στον Άξονα Προτεραιότητας 6 (Α.Π. 6) «Χρηματοδότηση Δημιουργίας Περιμετρικών Ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «Προστασία Και Αναβάθμιση Δασών 2024» αναρτώνται αντιστοίχως, εφόσον προκύψουν νέες εισηγήσεις από την Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος.

Επόμενες αντίστοιχες προσκλήσεις του Πράσινου Ταμείου, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου https://prasinotameio.gr/, την οποία προτείνουμε να παρακολουθείτε για την άμεση ενημέρωση σας.

Ο Διευθυντής του Πράσινου Ταμείου

Γιώργος Πρωτόπαππας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…