Ξεκίνησαν εκπτώσεις τα καταστήματα της περιοχής μας Φέτος μεγαλύτερες οι εκπτώσεις
Ξεκίνησαν εκπτώσεις τα καταστήματα της περιοχής μας
Φέτος μεγαλύτερες οι εκπτώσεις
-Να στηρίξουν οι καταναλωτές τα καταστήματα της περιοχής ζητούν εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων Άμφισσας και Ιτέας, τονίζοντας ότι τα χρήματα επιστρέφουν στην τοπική οικονομία.
-«Τα εμπορεύματα σε μικρές κοινωνίες είναι εγγυημένα και δεν υφίσταται κίνδυνος εξαπάτησης», όπως επισημαίνουν.
Αν και τυπικά οι εκπτώσεις ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα, τα καταστήματα της περιοχής μας έχουν ήδη ξεκινήσει με προσφορές από την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι φετινές εκπτώσεις είναι μακρά οι μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.
Αυτό το διάστημα και έως τις 31 Αυγούστου οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε συμφέρουσες τιμές, ενώ τα καταστήματα της Φωκίδας υποδέχονται τους καταναλωτές τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές.
Η στήριξη των καταστημάτων της περιοχής μας είναι κέρδος για την τοπική οικονομία, καθώς τα χρήματα επιστρέφουν στην περιοχή, ενώ και τα εμπορεύματα σε μικρές κοινωνίες είναι εγγυημένα και δεν υφίσταται κίνδυνος εξαπάτησης.
Τη στήριξη της τοπικής οικονομίας ζητούν οι Εμπορικοί Σύλλογοι
Σε επικοινωνία που είχαμε με την Γενική γραμματέα του Συλλόγου Εμπορικών Καταστημάτων Άμφισσας κ. Τρυφωνία Κακλαμάνη τόνισε ότι οι φετινές εκπτώσεις είναι οι μεγαλύτερες από κάθε άλλη χρονιά, καθώς αφενός τα καταστήματα προσπαθούν να αντισταθμίσουν τη ζημία από το τρίμηνο λουκέτο που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, αφετέρου για να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της αγοράς που δοκιμάζεται. Τόνισε ακόμη ότι οι τιμές των προϊόντων είναι ορισμένες συνήθως από τις εταιρείες (μαρκέ) οπότε είναι ξεκάθαρα και τα πραγματικά ποσοστά των εκπτώσεων. «Στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα, στηρίζουμε την τοπική αγορά και επενδύουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας», δήλωσε.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εξαγωγικού Συλλόγου Ιτέας κ. Γιάννης Χλεμπογιάννης κάλεσε τους καταναλωτές να στηρίξουν τα καταστήματα της πόλης, τονίζοντας ότι γνωρίζουν τι ψωνίζουν. «οι καταναλωτές γνωρίζουν τι ψωνίζουν, γνωρίζουν την ποιότητα, τις τιμές και τα χρήματα επιστρέφουν πάλι στους ίδιους. «Στα καταστήματά μας δεν υπάρχει κίνδυνος εξαπάτησης του καταναλωτή, καθώς κανένας επαγγελματίας δε θα ρισκάρει σε μικρή κοινωνία να κοροϊδέψει τον πελάτη του. Απεναντίας οι αγορές μέσω internet είναι επισφαλείς καθώς πολλές και μεγάλες εταιρείες δεν έχουν φέτος εμπορεύματα, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην ξέρει τι ψωνίζει», τόνισε ο κ. Χλεμπογιάννης.
Τι πρέπει να προσέξετε
Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:
-Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
-Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
-Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
-Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
-Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
-Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Στο Μαραθιά Δωρίδας: Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό
Στο Μαραθιά Δωρίδας Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο λογαρι…