«Δεν επιδιώκω τη ρήξη»
Για τη δουλειά που γίνεται στο δήμο, τα έργα και τις επιδιώξεις του μιλάει σε συνέντευξή του στην Ώρα της Φωκίδας ο αντιδήμαρχος Ιτέας και υπεύθυνος των έργων και της πολεοδομίας κ. Γιώργος Τσατσαρώνης.
Ο κ. Τσατσαρώνης εξηγεί ότι παλεύουν για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. «Έχουμε ζητήσει την πρόσληψη μηχανικών όλων των ειδικοτήτων από το Υπουργείο Εσωτερικών», υποστηρίζει.
Εντυπωσιακή πραγματικά είναι η άρνηση του Αντιδημάρχου να πάρει θέση για τις τοποθετήσεις στελεχών του Δήμου και της υπηρεσίας Δόμησης συγκεκριμένα κατά την εκδίκαση της αξίωσης Δάβαρη για αποζημίωση από το δήμο, τα οποία αντί να υπερασπιστούν τον εργοδότη τους δήμο, τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της αποζημίωσης του επιχειρηματία.
Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην δημοπράτηση του χώρου στάθμευσης των Δελφών, όπως αποκαλύπτει και εξηγεί ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ενισχυμένη με έξι ειδικούς συμβούλους είναι σε θέση να είναι αυτοσυντήρητη στην εκπόνηση των μελετών και την ωρίμανση των έργων.
Ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη που κάνει για το πάρκινγκ βαρέων οχημάτων, όπου αναφέρει πως έχουν ήδη ζητήσει «εγγράφως από την ΕΥΔΑΠ και την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ να μας γνωρίσουν αν μπορούν να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις που προβλέπουν οι προδιαγραφές του Νόμου –ο καθένας σε ότι τον αφορά- για να κατασκευαστεί το πάρκινγκ και αναμένουμε απαντήσεις για να προχωρήσουμε σε επανασχεδιασμό ή όχι».
Επίσης μιλάει για την άριστη συνεργασία του με τους τρεις προέδρους της Δημοτικής του Ενότητας, αλλά και τη συνεργασία του με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας. «Το παραλιακό μέτωπο το θεωρούμε αναπόσπαστο τμήμα της πόλης μας και γι’ αυτό έχουμε επιζητήσει κατ’ επανάληψη –όχι πάντα επιτυχώς – συνεργασία», λέει με νόημα.
Κρίνει ως εξαιρετικό το επετειακό ημερολόγιο και παρακαταθήκη για τη νέα γενιά. «Το επετειακό ημερολόγιο είναι μια σπουδαία δουλειά αποκλειστικά της Δημοτικής μας αρχής, η οποία συγκέντρωσε τα σημαντικότερα γεγονότα της επανάστασης, τους σημαντικότερους ήρωες και τα κατέγραψε με ιστορική ακρίβεια», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
Έφυγε από την «επικαιρότητα» η Πολεοδομία
ΩτΦ: Έχετε ένα μεγάλο κομμάτι στον τομέα αρμοδιότητάς σας που είναι η Πολεοδομία. Θεωρείτε ότι η υπηρεσία κινείται με την ταχύτητα που απαιτείται δεδομένου ότι είναι η μοναδική στη Φωκίδα;
Γ.Τ.: Η ΥΔΟΜ (πρώην πολεοδομία) σήμερα λειτουργεί με μηχανικούς που βρίσκονται χρόνια σε αυτές τις θέσεις και θεωρούνται έμπειροι. Η πολεοδομική νομοθεσία είναι δύσκολη στην κατανόηση της, λόγω της πολυνομίας που υπάρχει, αλλά και των πολλαπλών ερμηνειών των νόμων. Σήμερα, η ηλεκτρονική έκδοση αδειών δίνει τη δυνατότητα αφενός στους ιδιώτες μηχανικούς να εκδώσουν άδειες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφετέρου στους υπαλλήλους να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις άμεσα, εξασφαλίζοντας καλύτερα αποτελέσματα. H Yπηρεσία Δόμησης «σταμάτησε να ευρίσκεται στην επικαιρότητα», αναδιοργανώθηκε σε σημαντικό βαθμό, κινείται με ικανοποιητικές «ταχύτητες», εξυπηρετεί καλύτερα τους ιδιώτες μηχανικούς, αλλά και τους πολίτες παρά το μεγάλο αντικείμενο -μην ξεχνάτε ότι καλύπτει ολόκληρο το νομό Φωκίδας- και της τεράστιας υποστελέχωσης, χωρίς καμία υποστήριξη από τον όμορο Δήμο.
ΩτΦ: Πως σχολιάζετε την τοποθέτηση στελεχών της Πολεοδομία στην υπόθεση Δάβαρη που τοποθετήθηκαν κόντρα στο δήμο και υπέρ της αποζημίωσής του;
Γ.Τ.: Δεν συνηθίζω γενικά να σχολιάζω “τοποθετήσεις” είτε στελεχών της ΥΔΟΜ, είτε στελεχών άλλων υπηρεσιών, πόσο δε μάλλον στην συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία έχει μια πορεία πίσω της τουλάχιστον 15 ετών με εμπλεκόμενες υπηρεσίες όπως ΥΠΠΟ, Δασαρχείο κ.λ.π. Λόγω της δυσκολίας και της πολυπλοκότητας της, αλλά και μέσα από μια σειρά δικαστικών αποφάσεων η ΥΔΟΜ έχει πράξει τα δέοντα, με γνώμονα την ερμηνεία και εφαρμογή της νομοθεσίας, την οποία οφείλει να εφαρμόζει ανά περίπτωση. Ουδέποτε χρειάστηκε επί θητείας μας να υπάρξει η οποιαδήποτε “κόντρα” με την Υπηρεσία. Και πως θα μπορούσε άλλωστε όταν η ΥΔΟΜ οφείλει να εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία, ως η μόνη αρμόδια.
ΩτΦ: Είστε ικανοποιημένος από την απόδοση της Τεχνικής Υπηρεσίας της οποίας προΐσταστε; Το ρωτώ γιατί παρατηρούνται τεράστιες καθυστερήσεις, όπως στην περίπτωση της επαναπροκήρυξης του 1ου Δημοτικού.
Γ.Τ.: Η Τεχνική Υπηρεσία έχει το δυσκολότερο έργο των τελευταίων ετών.
Όπως έχει αναφέρει και ο Δήμαρχος, δίνουμε μεγάλη σημασία στις υποδομές.
Από την πρώτη στιγμή η Τεχνική Υπηρεσία στελεχώθηκε με έξι ειδικούς συμβούλους διαφόρων ειδικοτήτων, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις εκτέλεσης δημοσίων έργων.
Σε αυτούς λοιπόν τους δέκα τρείς (13) μήνες της θητείας μας θα σας πω ότι από τους ειδικούς συνεργάτες αλλά και τους μονίμους υπαλλήλους της Υπηρεσίας έχουν συνταχθεί συνολικά πενήντα (50) μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 € περίπου. Κάποια από αυτά τα έργα έχουν ήδη δημοπρατηθεί, κάποια άλλα είναι σε φάση δημοπράτησης και κάποια αναμένεται να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, εκπονούμε κατά βάση σχεδόν όλες τις μελέτες μόνοι μας, δεν εξαρτόμαστε από ιδιώτες και προετοιμάζουμε τους φακέλους για ένταξη. Αναφέρω σαν παράδειγμα την πρόταση για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων, την πρόταση για στάσεις λεωφορείων, το πράσινο ταμείο (σχολεία- Κυριακοπούλειο κλπ), το πρόγραμμα Τρίτσης (τα τελευταία έργα ύδρευσης , αποχέτευσης και αναμένονται και άλλες προτάσεις), το πρόγραμμα Φιλόδημος, έργα υποδομών σε ξεχασμένες για πολλά χρόνια κοινότητες.
Παράλληλα βρεθήκαμε και στην αναπάντεχη κατάσταση από την αρχή της θητείας μας, να απαιτείται να ωριμάζουμε μελέτες ήδη ενταγμένων έργων από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τις οποίες θεωρούσαμε ολοκληρωμένες και έτοιμες για δημοπράτηση, κάτι που δυστυχώς αποδείχθηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις κάθε άλλο παρά αληθές. Πλατεία Παπανδρέου, Ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου Ιτέας, άμεσα μέτρα αποκαταστάσης Παρθεναγωγείου Γαλαξιδίου, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων, επισκευή κτιρίου πρώην ναυτικού ομίλου Γαλαξιδίου, Επισκευή – αντικατάσταση φέροντος οργανισμού κελύφους Ιτέας είναι μερικά από τα έργα για τα οποία και χρειάστηκε είτε να επαναμελετήσουμε είτε να εξασφαλίσουμε αδειοδοτήσεις για αυτά. Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω ότι στην μελέτη για το parking των Δελφών δεν υπήρχε ούτε συμβόλαιο για την έκταση που θα γίνει το έργο ούτε κάποια έγκριση από το Δασαρχείο, ούτε η τελική έγκριση του ΚΑΣ, ούτε φυσικά οι στατικές και Η/Μ μελέτες. Τα εξασφαλίσαμε όλα και θα ήθελα να σας δώσω και την είδηση ότι αφού εκπονήθηκαν και τα τεύχη δημοπράτησης από την Τεχνική Υπηρεσία βρισκόμαστε πολύ κοντά στην δημοπράτηση του έργου. Αρχή μας κυρία Γιαννούλη ως Δημοτική αρχή είναι ότι για να πούμε ότι ένα έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση θα πρέπει να είναι πλήρως μελετημένο και αδειοδοτημένο. Για να γίνουν όλα αυτά σωστά θέλει ικανότητες, γνώσεις και στελέχωση. Να είστε σίγουρη κ. Γιαννούλη ότι ή υπηρεσία μας πλέον όλα αυτά τα διαθέτει.
«Ζητάμε την έγκριση για την πρόσληψη μόνιμου
προσωπικού»
ΩτΦ: Ποιες ενέργειες έχετε κάνει για την στελέχωση των υπηρεσιών που ανήκουν στον τομέα ευθύνης σας;
Γ.Τ.: Έχουμε ζητήσει την πρόσληψη μηχανικών όλων των ειδικοτήτων από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ήδη μας έχουν εγκριθεί δύο (2) πολιτικοί μηχανικοί, ενώ έπεται ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός. Οι θέσεις αυτές προέκυψαν από δικές μας ενέργειες του 2019 και του 2020, αφού ως γνωστόν, είχε «χαθεί» η σημαντικότατη προκήρυξη 3Κ το Σεπτέμβριο του 2018, που θα μας έλυνε σημαντικά προβλήματα με την έγκριση δεκάδων θέσεων…
Δεν έχει ακυρωθεί ακόμη η σύμβαση του οδοφωτισμού
ΩτΦ: Γιατί θα ακυρώσετε το έργο του δημοτικού φωτισμού, πόσο θα αποζημιωθεί ο εργολάβος και γιατί αργήσατε τόσο να πάρετε απόφαση ακύρωσης;
Γ.Τ.: Έχετε ενημέρωση ότι έχει ακυρωθεί; Γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι προς το παρόν δεν έχει.
ΩτΦ: Τελικά η Άμφισσα θα αποκτήσει πάρκινγκ βαρέων οχημάτων; Το θέμα ξεχάστηκε ή όντως σχεδιάζετε έργο;
Γ.Τ.: Κυρία Γιαννούλη αρχή δικιά μας είναι ότι για να φτιάξουμε ένα έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωμένη μελέτη, όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και θα πρέπει όταν ολοκληρωθεί να λειτουργεί νόμιμα.
Όπως σας ανέφερα και σε προηγούμενη σας ερώτηση, πολλά ενταγμένα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, είχαν σημαντικές ελλείψεις ώστε να μπορούν να δημοπρατηθούν αλλά και να λειτουργήσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πάρκινγκ βαρέων οχημάτων.
Όπως έχει δηλώσει και ο Δήμαρχος αυτό το έργο εάν γινόταν όπως δημοπρατήθηκε, δεν θα μπορούσε να πάρει ποτέ άδεια λειτουργίας για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Δεν είχαν προβλεφθεί κτίρια εντός του parking που είναι υποχρεωτικά ώστε να πάρει άδεια λειτουργίας.
Δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για την γεφύρωση της τάφρου και την κατασκευή του συνδετήριου δρόμου της εισόδου και εξόδου με τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο της ΒΙΠΕ.
Στο αρχικό τοπογραφικό του έργου δεν λήφθηκαν υπόψη οι ζώνες απαλλοτρίωσης της Εθνικής Οδού και της ΒΙΠΕ, καθώς και η ζώνη ασφαλείας του αγωγού μεταφοράς ύδατος της ΕΥΔΑΠ. Όλα αυτά μειώνουν την έκταση κατά 3 στρέμματα. Το 1/3 του γηπέδου δηλαδή. Άρα μπορείτε να καταλάβετε για τι είδους parking θα μιλούσαμε. Μόλις προχωρούσαμε στην έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του έργου, όλα αυτά και πολλά άλλα θα τίναζαν το έργο στον αέρα.
Το χειρότερο όμως θα ήταν, αν συνεχίζαμε στην κατασκευή του δημοπρατημένου έργου, ότι θα χάναμε την αρχική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και θα χρειάζονταν τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα, ώστε το πάρκινγκ να καταστεί λειτουργικό, χρήματα που πλέον δεν θα τα είχαμε.
Αυτοί λοιπόν είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που εμείς αποφασίσαμε να διαλύσουμε την σύμβαση.
Ήδη ζητήσαμε εγγράφως από την ΕΥΔΑΠ και την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ να μας γνωρίσουν αν μπορούν να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις που προβλέπουν οι προδιαγραφές του Νόμου –ο καθένας σε ότι τον αφορά- για να κατασκευαστεί το πάρκινγκ και αναμένουμε απαντήσεις για να προχωρήσουμε σε επανασχεδιασμό ή όχι.
«Αποζητούμε συνεργασία, αλλά δε βρίσκουμε πάντα ανταπόκριση»
ΩτΦ: Από την αρχή σας είδαμε σε ευθεία ρήξη με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας κ. Αναγνωστάκου, τόσο στο θέμα του κολυμβητηρίου, όσο και στην παιδική χαρά. Σας ρωτώ ευθέως. Πιστεύετε πραγματικά ότι σας ωφελεί πολιτικά ή επικοινωνιακά αυτή η κόντρα;
Γ.T:Το κλείσιμο του κολυμβητήριου για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν ήταν επιλογή μας ,αλλά έγινε «κατ’ ανάγκην» λόγω των κατασχέσεων των λογαριασμών του Δήμου μας, η οποία έγινε με το «καλημέρα».
Όσον αφορά στην παιδική χαρά, η οποία βρίσκεται στη χερσαία ζώνη λιμένος χρειάστηκε να ενημερωθούμε από αρμόδιες υπηρεσίες ,οι οποίες μας έδωσαν απάντηση στις 22-9-2020 (ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Λ.Λ.Π.Ν.Ε ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ) και όπως γράψατε και εσείς σε φύλλο της εφημερίδας σας, δεν ήταν ξεκάθαρη. Το θέμα συζητήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας και πρόθεση του Δήμαρχου, αλλά και δική μου, είναι να προβούμε στις καθ’ όλα νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να λειτουργήσει εκ νέου η παιδική χαρά.
Φυσικά και δεν έχει να κάνει καμιά «αντιπαράθεση» με πρόσωπα .Ουδέποτε επεδίωξα τη ρήξη, όπως χαρακτηρίζετε τη διαφορετική προσέγγιση αυτών των ζητημάτων με την Πρόεδρο του ΛΤ Φωκίδας.
Πιστεύω ότι όχι μόνο από τους συνεργάτες μου αλλά και από τους πολιτικούς μου «αντιπάλους» , αν μπορώ να τους αποκαλώ έτσι, έχω πάντα να κερδίσω κάτι. Πιστεύω ότι στον τόπο μου υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι, άλλοι επιφανείς και άλλοι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας, οι οποίοι αφήνουν το αποτύπωμα τους σ’ αυτόν .
Ο Δήμαρχος Δελφών έχει εξ’αρχής γνωστοποιήσει στη Λιμενική Επιτροπή ότι
θα είμαστε αρωγοί σε ότι μας ζητηθεί και στο μετρό των δυνατοτήτων μας, απέναντι σε όποια προβλήματα αντιμετωπίσει το Λ.Τ Νομού Φωκίδας .
Επιγραμματικά αναφέρω την αλλαγή λαμπτήρων στο παραλιακό μέτωπο , την διάθεση υλικοτεχνικού εξοπλισμού και υπαλλήλων καθαριότητας, όποτε αυτό μας ζητήθηκε .
Το παραλιακό μέτωπο το θεωρούμε αναπόσπαστο τμήμα της πόλης μας και γι’ αυτό έχουμε επιζητήσει κατ’ επανάληψη –όχι πάντα επιτυχώς – συνεργασία.
«Αν δεν έχει σύμβαση και ανάδοχο δεν υπάρχει έργο»
ΩτΦ: Ποιο έργο θέλετε οπωσδήποτε να γίνει στην Ιτέα κατά τη θητεία σας και να το αφήσετε παρακαταθήκη;
Γ.Τ.: Όλα τα έργα είναι χρηστικά, δεν μπορώ κάποιο να ξεχωρίσω .
Το έργο θέλω να το βλέπω σε πραγματικό χρόνο, να έχει σύμβαση και ανάδοχο, αλλιώς δεν θεωρώ ότι υπάρχει έργο .
Ελπίζω όλα να δρομολογηθούν και εν τέλει να υλοποιηθούν.
ΩτΦ: Τελικά τι θα γίνει με το Μουσείο Πόλης στην Ιτέα, την πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου, το χωροταξικό της παραλίας και τον αποχαρακτηρισμό μέρους της χερσαίας ζώνης; Για όλα αυτά συνεννοείστε με το Λιμενικό Ταμείο;
Γ.Τ.: Στο λιμενικό ταμείο υπάρχει εκπρόσωπος του Δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος ο κ. Ζαχαρόπουλος, ο οποίος μεταφέρει τις απόψεις της δημοτικής αρχής. Έχει γίνει συνάντηση στα γραφεία του Λ.Τ με τον Αντιπεριφερειάρχη, εμένα, τον πρόεδρο της Τοπικής κ.Ιτεας, τον ειδικό σύμβουλο κ. Μαλακη και την πρόεδρο του Λ.Τ και θα επακολουθήσουν και άλλες.
Άλλωστε έχουμε μπροστά μας και το καταδυτικό πάρκο που θα είμαστε σε άμεση συνεργασία, εκτός των άλλων που αναφέρεστε.
Για το Μουσείο Πόλης θα απευθυνθούμε σε μουσειολόγο, προκειμένου να προχωρήσουμε τις διαδικασίες που χρειάζονται, ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη που βρίσκεται σε φάκελο της Τ.Υ Δήμου Δελφών.
ΩτΦ: Είστε ικανοποιημένος με όσα έχετε κάνει για τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις και το προσωπικό τους ως δήμος;
Γ.Τ.: Θέλω να γνωρίζετε ότι οι ενέργειες που έγιναν, σε σχέση με την πανδημία, είναι όλες αυτές που προέβλεπε και μας έδινε τη δυνατότητα η κείμενη Νομοθεσία, όχι μόνο για την Ιτέα, αλλά και για όλο το Δήμο Δελφών, με κεντρικό σχεδιασμό.
Αναγνωρίζουμε ότι είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος, μετά από μια μακρά οικονομική ύφεση, ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους συμμεριζόμαστε –άλλωστε κι εγώ είμαι ένας από αυτούς- και προσπαθούμε στο βαθμό που μας αναλογεί να τους υποστηρίξουμε.
ΩτΦ: Ποια είναι η σχέση σας με τους προέδρους της Δημοτικής σας Ενότητας και κυρίως με την πρόεδρο της Κίρρας κ. Μαίρη Καπαρέλη;
Γ.Τ.: Η σχέση μου και με τους τρεις πρόεδρους της δημοτικής ενότητας είναι άριστες.
Μπορείτε να ρωτήσετε τους ίδιους.
Έχω παρακολουθήσει τα τοπικά συμβούλια στο 100% στην Ιτέα και ένα 90% στην Κίρρα . Με τον πρόεδρο της Τριταίας μιλάμε πολύ συχνά για διάφορα θέματα που απασχολούν την κοινότητα και δίνουμε λύσεις στα περισσότερα από αυτά.
ΩτΦ: Τι πιστεύετε ότι πρέπει να βελτιώσει η Δημοτική Αρχή; Υπάρχει κάτι που εκτιμάται ότι θα πρέπει να αλλάξει άμεσα;
Γ.Τ.: Θα θέλαμε άμεσα να αλλάξουμε ή καλυτέρα να βελτιώσουμε τα οικονομικά, να αυξήσουμε το προσωπικού και να αποκτήσουμε περισσότερα μηχανήματα και δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση.
ΩτΦ: Θέλω το σχόλιο σας για το ημερολόγιο που κυκλοφόρησε ο δήμος Δελφών μέσα από το Δίκτυο και με χρηματοδότηση της περιφέρειας. Κατά τη γνώμη σας είναι αυτό που έλειπε τούτη την ώρα;
Γ.Τ.: Το επετειακό ημερολόγιο είναι μια σπουδαία δουλειά αποκλειστικά της Δημοτικής μας αρχής, η οποία συγκέντρωσε τα σημαντικότερα γεγονότα της επανάστασης, τους σημαντικότερους ήρωες και τα κατέγραψε με ιστορική ακρίβεια. Είναι σημαντικό, όχι μόνο για τον εορτασμό των 200 ετών, αλλά και ως παρακαταθήκη για τη νέα γενιά, για τα παιδιά μας να ενημερωθούν και για την τοπική μας Ιστορία. Όλη η Ελλάδα μεριμνά για τις εκδηλώσεις του εορτασμού, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να λείπει από αυτές, η ‘καρδιά’ της Ρούμελης απ’ όπου ξεκίνησε ο ξεσηκωμός. Θέλω να γνωρίζετε ότι η σχεδιασμός της Δημοτικής μας αρχής, του εορτασμού των 200 ετών, κινήθηκε με γνώμονα την μόνιμη παρακαταθήκη και όχι μόνο προσωρινών εκδηλώσεων.
ΩτΦ: Ποιο είναι το πιο αστείο ή εκνευριστικό ρουσφέτι που σας έχουν ζητήσει συνδημότες μας;
Γ.Τ.: Τα αιτήματα των πολιτών αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα, όπως αρμόζει, και δεν έχω κάποιο περιστατικό αστείο να σας διηγηθώ.
Στο Μαραθιά Δωρίδας: Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό
Στο Μαραθιά Δωρίδας Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο λογαρι…