Home Κοινωνικοί φορείς Άστραψε και βρόντησε ο κ. Σ.Γιαννοσπύρος για την ΑΝΦΩ ΑΕ : «Μαθαίνουμε τα σχέδια αλλαγών δια του τύπου»
Κοινωνικοί φορείς - 2 Μαΐου, 2018

Άστραψε και βρόντησε ο κ. Σ.Γιαννοσπύρος για την ΑΝΦΩ ΑΕ : «Μαθαίνουμε τα σχέδια αλλαγών δια του τύπου»

 Σφοδρή επίθεση κατά του περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη, για τους σχεδιασμούς του στο θέμα της ΑΝΦΩ, εξαπολύει ο εκπρόσωπος του εργατικού Κέντρου Φωκίδας στην εταιρεία κ. Σάββας Γιαννοσπύρος. 

Η ενόχλησή του από τον τρόπο που έμαθε αυτές τις αλλαγές, μέσω της εφημερίδας μας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και είναι απολύτως λογικό να αισθάνεται θιγμένος και υποτιμημένος από τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα ο κ. Μπακογιάννης. Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς ήταν να το μάθουν πρώτα οι μέτοχοι της εταιρείας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και μετά τα ΜΜΕ. Αντ’ αυτού ο Περιφερειάρχης προτίμησε να το κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό, θυμίζοντας πρακτικές συνομωσιολογίας. Αυτονόητη υποχρέωσή τους δε, τόσο του ιδίου, όσο και του προέδρου της εταιρείας κ.Κατσαγούνου ήταν να ρωτήσουν τους μετόχους αν συμφωνούν τόσο με το προτεινόμενο πλαίσιο αλλαγών, όσο και μετ απρόσωπα. 
Ακόμη ένα στοιχείο στο οποίο εστιάζει ο κ. Γιαννοσπύρος είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κ.Κατσαγούνος δε θέλει να συνεχίσει στο τιμόνι της, ενώ ρωτάει αν υπάρχουν λόγοι που ενοχοποιούν και αποκλείουν τα υπόλοιπα αυτοδιοικητικά στελέχη, περιφερειακά και δημοτικά.  
Στηλιτεύει μάλιστα και το γεγονός ότι ο κ. Μπακογιάννης που προεκλογικά είχε κάνει σημαία το «νέο» και «άφθαρτο», επέλεξε τον κ. Κουλούλα να διευθύνει την ΑΝΦΩ, όταν όπως λέει δεν έχει γνώση από ευρωπαϊκά προγράμματα. 
 
«Το Εργατικό Κέντρο είναι ιδρυτικό μέλος της Αναπτυξιακής Φωκικής ΑΕ και ο φορέας που από την πρώτη στιγμή στήριξε το εγχείρημα. Προσωπικά, σαν αντιπρόσωπος του προαναφερόμενου φορέα εκπλήσσομαι αρνητικά με τη λειτουργία του Περιφερειάρχη κ.Κ.Μπακογιάννη, με το να σχεδιάζει τόσο σοβαρές αλλαγές στην ΑΝΦΩ και εμείς οι μέτοχοι (μεγάλοι ή μικροί) να το μαθαίνουμε δια του τύπου. 
Δεν κατανοούμε την απομάκρυνση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσαγούνου από την προεδρία του ΔΣ, αλλά το κυριότερο, δεν αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που αφενός η περιφέρεια δεν επιθυμεί να διατηρήσει την προεδρία στα χέρια αιρετού εκπροσώπου της και αφετέρου δεν την εμπιστεύεται στους δυο μεγαλομετόχους δήμους. Ρωτάμε ευθέως, υπάρχει κάποιος λόγος που τους ενοχοποιεί και τους αποκλείει και δεν τον γνωρίζουμε;
Αλήθεια, ο κ. Μπακογιάννης την ανανέωση που ευαγγελιζόταν προεκλογικά την μετουσιώνει επιλέγοντας έναν «συνταξιούχο αυτοδιοικητικό», ο οποίος μάλιστα δεν έχει καμιά σχέση με ευρωπαϊκά προγράμματα και με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας να τη διευθύνει, αγνοώντας την πληθώρα ικανών και νέων στελεχών που υπάρχουν στο νομό; Είναι σαφές ότι από πλευράς μου, δεν τίθεται, ούτε τέθηκε ποτέ προσωπικό ζήτημα για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά ως μέλος της διοίκησης της ΑΝΦΩ ΑΕ πιστεύω ότι αυτές οι επιλογές και τον εκθέτουν, αλλά και εκθέτει με τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στο Μαραθιά Δωρίδας: Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό

Στο Μαραθιά Δωρίδας Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο λογαρι…