Άγκυρα: Ξεκινάμε γεώτρηση στη Μεσόγειο το καλοκαίρι

Το προσεχές καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει η Τουρκία την πρώτη γεώτρησή της για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στον βυθό της Μεσογείου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah

Ημερομηνία δημοσίευσης:11/05/2018

 Το προσεχές καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει η Τουρκία την πρώτη γεώτρησή της για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στον βυθό της Μεσογείου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah.

Το δημοσίευμα, ωστόσο, δεν διευκρινίζει πού θα λάβει χώρα η γεώτρηση, ωστόσο σημειώνεται ότι σε προηγούμενο διάστημα η Άγκυρα είχε αναφέρει ότι θα στείλει ερευνητικό πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μόλις το Μάρτιο, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία προχωρά με σταθερά βήματα στην ενεργειακή της ανεξαρτησία και στο πλαίσιο αυτό θα επιδείξει την ίδια αποφασιστικότητα στα αποθέματα υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, «για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας αλλά και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Ο κ. Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι γαμπρός του Ερντογάν, φέρεται να δήλωσε ακόμα πως ο αγωγός φυσικού αερίου TANAP, που είναι το ασιατικό κομμάτι του TAP, θα τεθεί σε λειτουργία στις 12 Ιουνίου.

Με τον ΤΑΝΑΡ θα μεταφερθεί το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

 
 

 
Ονοματεπώνυμο:*
Πόλη:
Γράψτε το σχόλιο σας:*
Υπολείπονται χαρακτήρες. (*)  Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά
Τα σχόλιά σας πρέπει να είναι γραμμένα στα ελληνικά και με ελληνικούς χαρακτήρες και να μην περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές αναφορές.

Not readable? Change text.


 
Να μην περάσουν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Όχι στο πολυνομοσχέδιο - Συνεχίζουμε τον αγώνα μας
Συνεχίζουν να τάζουν θέσεις για το ΧΥΤΥ
« Προτάσεις για συζήτηση θεμάτων στην προ ημερήσια διάταξη στο Δ.Σ. της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 16/10/2019 ».


weather

ΓΚΑΛΟΠ

Από τα κάτωθι πολιτικά πρόσωπα της Φωκίδας ποιόν θεωρείτε πιο αποτελεσματικό;


         
         
 
 
Υλοποίηση με το ecs Econtent Systems