Λιμενικό Ταμείο και Όμιλος Κυριακούλη Σε φάση υπογραφής της σύμβασης για τη μαρίνα Ιτέας


Ημερομηνία δημοσίευσης:28/09/2020

 Λιμενικό Ταμείο και Όμιλος Κυριακούλη

Σε φάση υπογραφής της σύμβασης για τη μαρίνα Ιτέας

 

 

Στην τελευταία φάση έχουν μπει Λιμενικό ταμείο Φωκίδας, ΤΑΙΠΕΔ, υπουργείο Ναυτιλίας και Όμιλος Κυριακούλη για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα ο ιδρυτής του Ομίλου κ. Σταύρος Κυριακούλης και οι βασικοί μέτοχοι έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για τη μαρίνα Ιτέας, την οποία και σύντομα θα μπορούν να διοικήσουν. Μάλιστα, ήδη έχουν έτοιμο το πλάνο εργασιών με στόχο την Άνοιξη του 2022 να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες και να είναι μια από τις αρτιότερες σε υποδομές μαρίνες στη χώρα.

Η σύμβαση που θα υπογραφεί βρίσκεται ήδη στα χέρια του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας διορθωμένη, ενώ έχουν γίνει δεκτές όλες οι παρατηρήσεις των δυο πλευρών Ομίλου και Λιμενικού Ταμείου).

Να υπενθυμίσουμε πως ο Όμιλος Κυριακούλη ήταν ο μοναδικός επενδυτής που εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη μαρίνα Ιτέας, όπως ανακοινώθηκε στις 31 Ιανουαρίου, που έληξε η προθεσμία υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του δικαιώματος του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Ιτέας για περίοδο κατ’ ελάχιστον 35 ετών.

Ο Όμιλος Εταιρειών Κυριακούλη δραστηριοποιείται στον κλάδο των σκαφών αναψυχής και του τουρισμού από το 1980. Η ραχοκοκαλιά του Ομίλου αποτελείται από την "Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε." (μητρική) και την "Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Μονοπρόσωπη Ναυτιλιακή Ε.Π.Ε." (100% θυγατρική). Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε τρεις κλάδους:

πρώτος είναι ο επαγγελματικός θαλάσσιος τουρισμός με σκάφη αναψυχής, ιδιόκτητα και τρίτων, δεύτερος η διαχείριση τουριστικών λιμένων και

τρίτος η εκμετάλλευση ακινήτων.

Ο Όμιλος προσφέρει υπηρεσίες όπως οι στολίσκοι σκαφών αναψυχής, η ναύλωση bareboat, η ναύλωση με πλήρωμα κλπ. Επιπλέον, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό, την Κροατία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Μάλτα, την Καραϊβική και την Ισπανία, με στόλο περίπου 400 σκαφών, ιστιοφόρων και καταμαράν, ιδιοκτησίας του Ομίλου ή αποκλειστικής διαχείρισης.

Η μητρική εταιρεία του Ομίλου Κυριακούλη έχει ως αντικείμενο εργασιών της την εκμετάλλευση σκαφών αναψυχής ιδιοκτησίας της. Ο στόλος της εταιρείας στο τέλος του 2018 απαριθμούσε 141 σκάφη αναψυχής κατασκευασμένα από αναγνωρισμένους οίκους του εξωτερικού. Επίσης, η εταιρεία συμμετέχει άμεσα και έμμεσα στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τις μαρίνες των Γουβιών στην Κέρκυρα, της Λευκάδας και της Ζέας, ενώ πρόσφατα απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της μαρίνας Καλαμάτας. Επιπλέον, μέσω συμμετοχής της σε θυγατρική, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάπτυξης και διαχείρισης μαρινών.

Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Ιτέας καταλαμβάνει επιφάνεια της τάξεως των 26.000 τ.μ. και έχει δυνατότητες ελλιμενισμού 146 σκαφών μικρού και μεσαίου μεγέθους. Προβλέπονται επίσης εξήντα (60) θέσεις σκαφών στη χερσαία ζώνη. Η εγκατάσταση είναι ολοκληρωμένη ως προς τα λιμενικά έργα, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι χερσαίες υποδομές. Η χερσαία επιφάνεια της Μαρίνας Ιτέας καλύπτει έκταση της τάξεως των 24.700 τ.μ. Σήμερα, η μαρίνα Ιτέας είναι λειτουργική, και φιλοξενεί μικρό αριθμό σκαφών αναψυχής.

 
Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Σε δύο ζώνες χωρίζεται η χώρα – Μάσκες παντού, περιορισμός κυκλοφορίας και τηλεργασία – Όλα τα νέα μέτρα - Τι γίνεται με εστίαση και γυμναστήρια
Διαβάστε τι βρήκαν οι αρχές στις έκτακτες έρευνες στα Καταστήματα Κράτησης Πάτρας και Μαλανδρίνου
Θετική τρίτη υγειονομικός του νοσοκομείου


weather

ΓΚΑΛΟΠ

Ποιο από τα παρακάτω μέλη της Δημοτικής Αρχής Δ.Δελφών θεωρείτε πιο αποτελεσματικό;


         
         
 
 
Υλοποίηση με το ecs Econtent Systems