Προετοιμάζεται να βγει σε διεθνή διαγωνισμό το αγκυροβόλιο Τριζονίων Ενδιαφέρον από Κυριακούλη


Ημερομηνία δημοσίευσης:27/05/2020

 Προετοιμάζεται να βγει σε διεθνή διαγωνισμό το αγκυροβόλιο Τριζονίων

Ενδιαφέρον από Κυριακούλη

-Κατά καιρούς επικοινωνούν μαζί μας για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους διάφοροι επενδυτές, Έλληνες και ξένοι, υποστηρίζουν ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γ.Καπεντζώνης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Π.Ζέτος.

-Ολοκληρώνεται σύντομα η διαδικασία για την οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης.

 

 

Αλλάζει το τοπίο στις δια θαλάσσης σύνδεση της Φωκίδας, τόσο μετά τον χαρακτηρισμό της γραμμής Αγ.Νικολάου – Τριζόνια- Αιγίου ως «άγονης» και την προκήρυξή της, αλλά και τη διάθεση της μαρίνας Ιτέας στον όμιλο Κυριακούλη, όσο και με τον επικείμενο διαγωνισμό της μαρίνας Τριζονίων.

 

Οι στόχοι τω Διοικούντων

 

Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης. Η δομή αυτή αναβαθμίζεται και από αγκυροβόλιο μετατρέπεται σε μαρίνα. Υπενθυμίζουμε ότι για πολλά χρόνια το αγκυροβόλιο (καταφύγιο τουριστικών σκαφών) αν και παρέμενε ανενεργό, δεκάδες ιστιοπλοϊκά και τουριστικά σκάφη προσάραζαν, δίχως όμως καμιά οικονομική επιβάρυνση. Μάλιστα, κάποιοι παρείχαν εξυπηρετήσεις στα σκάφη με το αντάλλαγμα να μπαίνει στις δικές τους τσέπες.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωρίδας κ. Πάνος Ζέτος τονίζει στην ΩτΦ ότι η οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης είναι σε φάση ολοκλήρωσης. «Υπολογίζουμε να τελειώσουμε μέσα στο 2020. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε άμεσα σε διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίησή της. Για τη μαρίνα Τριζονίων ήδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους επενδυτές. Κατά καιρούς επικοινωνούν μαζί μας και παρακολουθούν την εξέλιξη των πραγμάτων, ώστε να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν. Αυτό που θέλουμε είναι την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση, ώστε να έχουμε τη μέγιστη ωφέλεια στην τοπική κοινωνία», εξηγεί.

Στην ίδια κατεύθυνση και ο δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης που εξηγεί επίσης ότι η μαρίνα είναι «περιζήτητη», όπως και τα Τριζόνια που αποτελούν έναν από τους προορισμούς στη Δωρίδα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. «Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο. Να έχει έσοδα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και να φέρει την επισκεψιμότητα που έχει ανάγκη ο τόπος», τονίζει ο δήμαρχος.

 

Το ενδιαφέρον του ομίλου Κυριακούλη

 

Ο όμιλος Κυριακούλη που αναλαμβάνει τη μαρίνα Ιτέας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για τη μαρίνα Τριζονίων, το οποίο μάλιστα πληροφορούμαστε ότι έχει μεταφερθεί και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Η μαρίνα στο μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού είναι απολύτως λογικό να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του ομίλου, καθώς με την μαρίνα Ιτέας αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Στον επικείμενο διαγωνισμό θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Όμιλος θα καταθέσει προσφορά.

 

Η σημασία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις της στο κομμάτι των λιμενικών υποδομών. Η αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας, αλλά και η ίδρυση του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Δωρίδας αποτέλεσαν μεγάλη προσφορά στη δια θαλάσσης σύνδεση της περιοχής μας, η οποία  αναβαθμίζεται ξεκάθαρα.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αν και δεν έχει έσοδα ακόμη, έχει καταφέρει πολλά και σημαντικά επιτεύγματα. Η ανέλκυση των ναυαγίων, ο καθαρισμός και η συντήρηση των λιμενικών εγκαταστάσεων, ο χαρακτηρισμός της γραμμής Αγ.Νικολάου – Αιγίου με ενδιάμεσο σταθμό τα Τριζόνια ως «άγονη» και η προκήρυξή της ως επιδοτούμενη, αποτελούν σημαντικές επενδύσεις στο μέλλον του τόπου. Σε όλη αυτή την προσπάθεια σύντομα θα  προστεθεί και η αξιοποίηση της μαρίνας.

 

Περιζήτητος προορισμός τα Τριζόνια

 

Τα τελευταία χρόνια τα Τριζόνια αποτελούν περιζήτητο προορισμό, όχι μόνο για το γραφικό τους χαρακτήρα, αλλά κυρίως επειδή προσφέρουν ηρεμία και γαλήνη. Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού γνωρίζει πλέον μεγάλη άνθηση ως προς την τουριστική του ανάδειξη. Αποτελεί μέρος ενός συμπλέγματος που περιλαμβάνει άλλα τρία μικρότερα ακατοίκητα νησάκια, τον Άγιο Ιωάννη, το Πλανέμι και το Πρασούδι. Στο κέντρο του δεσπόζει το γραφικό και άριστα προφυλαγμένο φυσικό λιμάνι, διαμορφωμένο τα τελευταία χρόνια σε μαρίνα σκαφών αναψυχής, όπως και ο οικισμός. Το ψηλότερο σημείο του, η Aετόραχη, βρίσκεται σε υψόμετρο 106 περίπου μέτρων από τη θάλασσα.

Το νησί διαθέτει τρεις παραλίες. Η μεγαλύτερη, με την κοκκινωπή αμμουδιά της, βρίσκεται στην θέση "Πούντα" 2 χλμ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι. Δύο ακόμα μικρές παραλίες που ονομάζονται "Άσπρα Χαλίκια" και "Καψάλες", βρίσκονται στην νότια και δυτική πλευρά αντίστοιχα του νησιού, απέναντι από την Πελοπόννησο.

Η βλάστηση του νησιού περιλαμβάνει ελιές, αμυγδαλιές, αμπέλια, φραγκοσυκιές, δενδροκυπάρισσα, πυκνούς σχίνους, πουρνάρια και ευκαλύπτους. Λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής του αξίας έχει χαρακτηριστεί ως "Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους".

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από μεμονωμένους επισκέπτες φιλοξενεί και μεγάλα συνέδρια.

 

 
Το θέμα του γηπέδου της Ένωσης έθεσε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Φ. Αγγέλου
“Μαζικός ξεσηκωμός ενάντια στο νόμο για τις συγκεντρώσεις»
Έργα Κωστοπαναγιώτου ο Χάρμισκος και ο περιφερειακός Άμφισσας


weather

ΓΚΑΛΟΠ

Ποιο από τα παρακάτω μέλη της Δημοτικής Αρχής Δ.Δελφών θεωρείτε πιο αποτελεσματικό;


         
         
 
 
Υλοποίηση με το ecs Econtent Systems